- Serverar: 4 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Sommar, sommar, sommar...
Instruktioner
- Syrade morötter: Skala och dela morötterna i mindre bitar. Blanda socker och vatten. Koka upp lagen och tillsätt morötterna, sjud tills de är mjuka men krispiga, ta från värmen och låt svalna. Blanda i ättikspriten. Strimla persiljan och vänd ner just före servering.
- Palsternackspuré: Koka palsternackorna mjuka. Passera dem genom potatispress eller vispa med elvisp. Rör ner smör och mjölk; med mjölken reglerar man hur lös purén ska vara. Smaka av med salt och vitpeppar.
- Laxen: Skär laxen i portionsbitar med skinnet kvar, salta och peppra.
Grilla laxen på riktigt het värme på skinnsidan.
Ge den ränder på köttsidan också och låt vila 5 minuter före servering.
Publicerat den
16 februari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar