Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad lax med syrade morötter och palsternackspuré

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Sommar, sommar, sommar...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Syrade morötter: Skala och dela morötterna i mindre bitar. Blanda socker och vatten. Koka upp lagen och tillsätt morötterna, sjud tills de är mjuka men krispiga, ta från värmen och låt svalna. Blanda i ättikspriten. Strimla persiljan och vänd ner just före servering.
  2. Palsternackspuré: Koka palsternackorna mjuka. Passera dem genom potatispress eller vispa med elvisp. Rör ner smör och mjölk; med mjölken reglerar man hur lös purén ska vara. Smaka av med salt och vitpeppar.
  3. Laxen: Skär laxen i portionsbitar med skinnet kvar, salta och peppra. Grilla laxen på riktigt het värme på skinnsidan. Ge den ränder på köttsidan också och låt vila 5 minuter före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.