Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad paprika - Sült paprika

 
Skriv ut

Transsylvansk paprikasallad i sockerlag. Genom att grilla paprikorna kan du lätt dra av skalet, och paprikan få en sötare, mildare smak. Välj stora paprikor som har felfritt skal och känns färska och spänstiga.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka ihop lagen (koka ca 3 min). Låt den svalna. Skölj paprikorna. Lägg dem på galler och sätt dem under grillen i ugnen (varmluftsugn 250°) ca 10 min. Vänd paprikorna under tiden. Skalet ska delvis bli bränt.
  2. Ta ut och lägg över paprikorna i en bunke och täck med plastfilm. Låt skala något innan de skalas. ca 30 min.
  3. Dra av skinnet med hjälp av en kniv. Lägg paprikorna på uppläggningsfat. Häll över den kalla lagen och låt stå i kylen ca 1-2 timmar.
  4. Passar till de flesta maträtter. Kan frysas.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.