Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad rådjursytterfilé med madeirasås

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Denna rätt är super med Taleggiolasagne se separat recept.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 125 grader. hetta upp smöret i en stekpanna. Krydda och bryn köttet runt om.
  2. Efterstek köttet i mitten av ugnen 20-30 min, till 60 grader innertemperatur. Ta ut köttet och låt det vila 10 min.
  3. Madeirasås: Finhacka lök och vitlök. Fräs det med pepparn i smör någon minut. Rör ner sockret och tillsätt balsamvinäger och kalvfond. Låt koka 10 min utan lock.
  4. Sila såsen och red den med majsstärkelse utrört i vatten. Koka upp och blanka av såsen med smör.
  5. Skiva köttet och servera det med den varma såsen , taleggiolasagne (se separat recept) och sallad

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.