Renköttet från samernas marker är magert och mycket välsmakande. En mild gräddsås med lingon tar fram den typiska rensmaken, och till köttet serverar du ett klasiskt tillbehör som mandelpotatis.
Instruktioner
- Putsa renfilén väl, skär den i knappt centimetertjocka skivor och lägg dem på ett fat. Droppa matolja över köttet, vänd det och droppa olja på andra sidan.
- Bryn matfett till såsen i en kastrull tillsätt lingon och fräs dem ca 30 sek. strö över vetemjöl, rör om och späd med grädde. Låt såsen koka upp under omrörning och sedan sjuda ett par minuter under lock. Smaksätt med soya och krossad timjan samt lite salt.
- Värm en grillpanna så att den blir riktigt het. Lägg i renfiléskivorna och grilla dem hastigt på båda sidor så att de nästan blir genomstekta. Blanda samman svartpeppar och grovt salt. Strö på blandningen och servera på varma tallrikar.
- Serveringsförslag: Serva med ångkokt mandelpotatis med skal, broccoli eller sockerärter.
Publicerat den
24 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar