Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad renfilé med lingonsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Renköttet från samernas marker är magert och mycket välsmakande. En mild gräddsås med lingon tar fram den typiska rensmaken, och till köttet serverar du ett klasiskt tillbehör som mandelpotatis.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa renfilén väl, skär den i knappt centimetertjocka skivor och lägg dem på ett fat. Droppa matolja över köttet, vänd det och droppa olja på andra sidan.
  2. Bryn matfett till såsen i en kastrull tillsätt lingon och fräs dem ca 30 sek. strö över vetemjöl, rör om och späd med grädde. Låt såsen koka upp under omrörning och sedan sjuda ett par minuter under lock. Smaksätt med soya och krossad timjan samt lite salt.
  3. Värm en grillpanna så att den blir riktigt het. Lägg i renfiléskivorna och grilla dem hastigt på båda sidor så att de nästan blir genomstekta. Blanda samman svartpeppar och grovt salt. Strö på blandningen och servera på varma tallrikar.
  4. Serveringsförslag: Serva med ångkokt mandelpotatis med skal, broccoli eller sockerärter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.