Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad Scan Rapsgriskarré med chipotlesmör och belugalinser

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Belugalinser är linsernas Rolls Roys och har fått sitt namn från sina utseendemässiga likheter med rysk belugakaviar. Tillsammans med grillade rapsgriskarré toppad med ett smältande chipotlesmör kommer Belugalinserna verkligen till sin rätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Tänd grillen. Mortla chipotlen fint. Bryn chipotlen tillsammans med tomatpurén i 50 g smör ordentligt.
  2. 2. Blanda med resten av smöret och vispa fluffigt med elvisp. Önskas starkare smak, tillsätt lite av chilikärnorna.
  3. 3. Koka belugalinserna enligt anvisningarna på förpackningen. Skala och skiva schalottenlökarna tunt.
  4. 4. Ta bort foten och dra av det yttre skinnet på portabello. Pensla med rapsolja. Salta och peppra.
  5. 5. Blanda belugalinserna med schalottenlök, senap, rucola och kallpressad rapsolja. Smaka av med salt och peppar.
  6. 6. Pensla karrén med rapsolja. Krydda med timjan, salt och peppar och grilla i ca 5 min på varje sida.
  7. 7. Grilla svampen i ca 3 till 4 min per sida så att de blir mjuka.
  8. 8. Servera den nygrillade karrén men portabello, belugalinserna och toppa köttet med chipotlesmöret.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.