- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Belugalinser är linsernas Rolls Roys och har fått sitt namn från sina utseendemässiga likheter med rysk belugakaviar. Tillsammans med grillade rapsgriskarré toppad med ett smältande chipotlesmör kommer Belugalinserna verkligen till sin rätt.
Instruktioner
- 1. Tänd grillen. Mortla chipotlen fint. Bryn chipotlen tillsammans med tomatpurén i 50 g smör ordentligt.
- 2. Blanda med resten av smöret och vispa fluffigt med elvisp. Önskas starkare smak, tillsätt lite av chilikärnorna.
- 3. Koka belugalinserna enligt anvisningarna på förpackningen. Skala och skiva schalottenlökarna tunt.
- 4. Ta bort foten och dra av det yttre skinnet på portabello. Pensla med rapsolja. Salta och peppra.
- 5. Blanda belugalinserna med schalottenlök, senap, rucola och kallpressad rapsolja. Smaka av med salt och peppar.
- 6. Pensla karrén med rapsolja. Krydda med timjan, salt och peppar och grilla i ca 5 min på varje sida.
- 7. Grilla svampen i ca 3 till 4 min per sida så att de blir mjuka.
- 8. Servera den nygrillade karrén men portabello, belugalinserna och toppa köttet med chipotlesmöret.
Publicerat den
10 juni 2015
Liknande recept
Skriv kommentar