Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad senapskyckling med champinjonsallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kommer nu en härlig tid då vi vill grilla.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fläk upp kycklingenfiléerna. Krossa senapsfrön lätt och blanda med farin, citronsaft, olja och salt. Pensla filéerna med blandningen och låt stå i kylskåpet att marinera ca 1 timme.
  2. Blanda vattnet med vinäger och honung i en kastrull. Låt koka utan lock till en simmig lag ca 5 min. Låt lagen kallna och blanda med olja och salt.
  3. Skölj och skiva champinjonerna tunt. Skala och finhacka löken. Skölj, kärna ur och strimla paprikorna. Varva champinjoner, lök och paprika i en vid skål. Häll över dressingen och låt stå i rumstemperatur medan kycklingfiléerna grillas.
  4. Grilla filéerna ca 5 min per sida på utegrillen, eller i grillpanna. Kontrollera att kycklingen är genomgrillad dvs att köttsaften är klar utan rosa inslag.
  5. Servera kycklingen med sallad och en klick potatissallad eller kokt färskpotatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.