Spetskålen blir väldigt god på grillen. Citron och ingefära ger en fräsch smak.
Instruktioner
- Tänd grillen. Lägg den glödande kolen i en ring ut mot kanterna.
- Skala, dela och finhacka löken. Blanda löken med oljan och lägg i en liten kastrull med ett handtag som tål värme. Lägg kålen mitt på gallret och ställ kastrullen med lök bredvid (över indirekt glöd). Täck med grillocket.
- Vänd på kolen och rör i löken med jämna mellanrum tills löken är mjuk utan att den får färg och kålen har en innertemperatur på 93 grader. Kålen kommer att bli rejält sotad, ta bort allt bränt.
- Finriv ingefäran. Blanda med löken, citronskal och citronjuice. Salta och peppra.
- Låt kålen svalna något. Skär den i klyftor. Lägg dem på ett fat. Skeda över lök- och ingefärssmöret.
Publicerat den
31 maj 2016
Liknande recept
Skriv kommentar