Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad svärdfisk med papayasalsa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Smak- och färgstark fiskrätt!

Ingredienser

Instruktioner

Tag två röda chilifrukter. Skiva och peta bort kärnorna. Tärna en röd lök. Använd med fördel Aligatorn som finns i Matklubbens Shop! ;-) Smält en klick smör i en stekpanna. Häll i lök och chili. Rör om. OBS! Löken och chilin ska inte ta färg, bara mjukna. Riv över skalet från en lime. (Skölj noga först och var noga att inte få med det vita). Riv över skalet från en apelsin. Tärna fruktköttet från en papaya. Avlägsna alla kärnor först! (fungerar även med mango om du inte hittar papaya). Slå över lök, chili och "citrusskrapet". Hacka ner ett par nypor färsk mynta. Halvera apelsinen och limen. Pressa juicen över salsan och rör om.Grilla fyra tjocka svärdfiskkotleter. De ska absolut inte vara genomstekta!Lägg upp en hög salsa och en svärdfiskkotlett. Ett par drag med pepparkvarnen och ett par nypor havssalt över fisken. Klart!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.