Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad svärdfisk och laxspett med sambal marinad

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Såå fantastiskt gott och väl värt att betala lite extra för att få fin god fisk. Sommarhöjdpunkt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela fisken i kuber och trä på spett. Salta och peppra. Blanda marinad på sambal oelek, pressad saft av 1 lime och rapsolja. Häll över spetten och låt stå tills grillen är färdig.
  2. Blanda såsen på lätt creme fraiche, rivet skal av 1 lime och pressad limesaft efter smak. Krydda med salt och vitpeppar.
  3. Grilla fiskspetten och gärna även lantbrödet med lite olja och vitlök. Servera allt med en stor grönsallad

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • pihal 8 augusti 2012

    Använde denna marinad idag, men jag grillade makrill och lät fileerna ligga i marinaden ca 2 timmar, kanongod en 4 :a i betyg från mig.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.