Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad T-benstek med Tex-Mex-smak och bakad potatis

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

En välhängd T-benstek som grillas på träkolsbädd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 225 grader.
  2. Skär ett kryss i bakpotatisen. Folie omkring behövs inte men kan vara praktiskt för att hålla potatisen varm.
  3. Baka i minst 1½ timme, gärna 2 - potatisen får inte vara fast och rå inuti.
  4. Peppra och olja eventuellt in T-bensteken och halstra på grill eller stek i smör i panna.
  5. Strö på Tex-Mex-krydda när steken är halvfärdig. Jag har hittat en god (Fiddes Payne Tex-Mex Seasoning) på ICA, men någon har säkert ett recept på hur man gör en egen kryddblandning med lika mängd brunt socker, kummin, salt, vitlök, cayennepeppar, chili- och paprikapulver samt oregano och lite citronskal.
  6. Skär morötterna och isbergssalladen i smala, tunna remsor, häll över dressingen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.