Instruktioner
Gör först en dressing på olivolja, citron, havssalt, peppar och vitlöksklyftan. Jag använde vitlöksskäraren som finns här på matklubben met gott resultat!Rör ihop ingredienserna. Gör en sallad på ruccola och/eller frissésallad, skär tomaten i bitar, skär gurkan i bitar, halvera och skiva därefter rödlöken, feta ost och - om du vill, svarta oliver (jag är inte så förtjust i oliver, så jag skippar dem. Pensla tonfiskfiléerna med dressingen. Grilla på hög värme. Det är viktigt att tonfisken inte blir överstekt. Den ska ha en röd kärna.(Riktmärke är för varje cm tonfiskfilén är tjock, stek en knapp minut per sida). Använd gärna en ribbad grillpanna och vänd den för att få ett X-mönster. Pensla gärna filén någon gång under grillningen. Lägg upp salladen, Lägg tonfiskfilén över salladen (jag tycker det är snyggt att bryta tonfiskfilén på mitten). Garnera med lite färsk oregano, servera med dressingen. Strö över lite färskmalen svartpeppar och Maldon Sea salt.
Fint recept men det saknas citron och vitlök i ingredienslistan..