Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad tonfisk med pilgrimsmusslor

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Oerhört god kombination som man kan servera med ett antal olika spännande tillbehör eller bara äta som det är.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med dressingen. Tvätta citronen och riv nästan hela skalet. Dela citronen och pressa ned saften i en skål. Pressa i vitlök och blanda med citronrivet, parmesanosten, persiljan och äggulorna. Vispa ner olivoljan droppvis. Smaka av med salt och peppar
  2. Dela tonfisken i fyra bitar. Salta och peppra.Pensla fisken med olja. Hetta upp på högsta värme och stek tonfisken 1/2 - 1 minut på varje sida (beroende på tjocklek). Den ska fortfarande vara ”rå” i mitten.
  3. Salta och peppra musslorna och stek dem en halv minut på varje sida. Snabba ryck! Lägg upp på tallrikar, garnera med spenat och hyvlad parmesan. Droppa över dressingen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.