Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillade ananasspett med kokosglass

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den smarriga och snabba kokosglassen är underbart god till nygrillad ananas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med glassen. Låt glassen stå framme i ca 20 minuter så den blir så pass mjuk att du lätt kan röra runt i den.
  2. Rosta kokosen i en torr stekpanna på medelvärme. Låt svalna och rör sedan ner i glassen tillsammans med limesaft. Frys in glassen igen.
  3. Skär ananasen i fyra tjocka stavar och trä upp dem på varsitt grillspett. Blötlägg grillspetten om du använder träspett.
  4. Vänd ananasen först i limesaft och sedan i råsocker.
  5. Grilla över fin glöd i 10 minuter eller tills ananasen fått fin färg. Snurra då och då så att den får fin och jämn färg runtom.
  6. Servera genast tillsammans med kokosglass och strö lite rostad kokos över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.