Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillade färsbiffar

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

När dessa saftiga biffar läggs på grillen sprids en doft som får dig att vilja sätta tänderna i dem genast. De är klara på en halvtimme.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör en glödbädd på grillen eller värm gasgrillen på mellanvärme. Skiva lök, paprika och svamp fint och fräs i lite fett i en kastrull ca 5 min, under omrörning. Låt svalna.
  2. Blanda färsen, grönsakerna, ströbrödet, chilisåsen och ägget i en stor bunke. Arbeta samman väl. Forma fyra portionsbiffar och sätt dem eventuellt på grillspett.
  3. Blanda grillsåsen – buljongen och juicen. Lägg biffarna på grillen och pensla dem med såsen på den ena sidan. Grilla ca 10 cm över glöden, vänd försiktigt och pensla vid varje vändning med resten av grillsåsen tills färsen är genomstekt, ca 30 min.
  4. Tillaga couscousgrynen enligt anvisning på paketet och koka morotsslantarna mjuka i lättsaltat vatten. Blanda couscous och morötter och lägg upp på ett serveringsfat med biffarna ovanpå.
  5. Tips: Grillspett av trä kan du linda med aluminiumfolie i ändarna så att de inte bränns. Du kan också lägga träspetten i kallt vatten en stund före grillningen.
  6. Pensla grillgallret med lite olja innan du lägger på köttet. Då fastnar det inte så lätt på gallret och detta går också lättare att rengöra.
  7. Du kan även tillaga biffarna i en grillpanna på spisen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.