Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillade fruktpaket med maränger, pistage och söt yoghurt

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En frisk och fräsch efterrätt efter sommarens grillning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggvitorna hårda, tillsätt socker lite åt gången medan du fortsätter att vispa. Konsistensen ska vara så tjock att man ska kunna göra små toppar av smeten.
  2. Sätt ugnen på 120 grader.
  3. Forma smeten i små toppar på bakplåtspapper. Använd 2 teskedar så går det lättare. Det blir ca 15 maränger. Grädda marängerna i 1 timme och 15 minuter. Låt svalna på ett galler innan du lägger dem i en burk.
  4. Skär nektarinerna i klyftor. Lägg all frukten i en skål och pressa saften från apelsinen över. Rör ner socker i blandningen.
  5. Vik aluminiumfoliet på mitten och lägg bakplåtspapper ovanpå. Fördela frukten på mitten av bakplåtspapperen och vik ihop paketen. Vik ihop aluminiumfoliet ordentligt runt varje paket. Lägg paketen på grillen i 8-10 minuter.
  6. Rör ihop yoghurten med honung och rosenvatten.
  7. Garnera med pistagenötter och servera yoghurten till fruktpaketen tillsammans med marängerna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.