En frisk och fräsch efterrätt efter sommarens grillning.
Instruktioner
- Vispa äggvitorna hårda, tillsätt socker lite åt gången medan du fortsätter att vispa.
Konsistensen ska vara så tjock att man ska kunna göra små toppar av smeten.
- Sätt ugnen på 120 grader.
- Forma smeten i små toppar på bakplåtspapper.
Använd 2 teskedar så går det lättare. Det blir ca 15 maränger.
Grädda marängerna i 1 timme och 15 minuter.
Låt svalna på ett galler innan du lägger dem i en burk.
- Skär nektarinerna i klyftor. Lägg all frukten i en skål och pressa saften från apelsinen över. Rör ner socker i blandningen.
- Vik aluminiumfoliet på mitten och lägg bakplåtspapper ovanpå.
Fördela frukten på mitten av bakplåtspapperen och vik ihop paketen.
Vik ihop aluminiumfoliet ordentligt runt varje paket.
Lägg paketen på grillen i 8-10 minuter.
- Rör ihop yoghurten med honung och rosenvatten.
- Garnera med pistagenötter och servera yoghurten till fruktpaketen tillsammans med marängerna.
Publicerat den
8 juni 2011
Liknande recept
Skriv kommentar