Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillade kalvrullader med mandelpotatispuré och sotade bönor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kalv är precis som kyckling ett ljust och magert kött som kräver tydliga smaker i sin närhet. Fyllningen här är både örtig och syrlig och matchar kalvens möra textur och delikata smak. Kalvkött är dyrt, men det här är ett billigt sätt att använda det.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mandelpotatispuré: Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av i ca 5 minuter. Värm under tiden mjölk och grädde i en liten kastrull. Passera den torra potatisen genom en sil tillsammans med smöret. Späd purén med lite gräddmjölk i taget till rätt konsistens. Smaka av med salt.
  2. Sotade bönor: Förväll bönorna i lättsaltat vatten i ½-1 minut. Kyl ner dem i isvatten och torka dem torra. Hetta upp en stekpanna och sota bönorna rejält på ena sidan i ca 2 minuter. Skala och riv vitlöken. Blanda vitlök, citronskal och salt. Vänd ner bönorna i marinaden.
  3. Grillade kalvrullader: Skär köttet i fyra skivor och banka ut dem lätt. Finhacka örterna och smula brödet. Blanda brödsmulor, citronskal, örter och olivolja. Lägg ut köttbitarna på en skärbräda. Lägg fyllningen på ena halvan. Vik ihop och fäst en tandpetare i ena änden. Grilla sedan rulladerna över kraftig glöd i 1-2 minuter på varje sida. Krydda med salt. Ta bort och kasta tandpetarna.
  4. Lägg upp rulladerna på en tallrik eller ett fat tillsammans med bönorna. Servera mandelpotatispurén till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.