Denna rätt är inspirerad av det indiska köket, där kycklingen har en självklar plats och potatisen förekommer i kryddstark dräkt.
Instruktioner
- Skär bort det mesta av skinnet från kycklinglåren. Marinera låren i en blandning av olja och kryddmix, minst 30 min.
- Sätt ugnen 225 grader. Tvätta och borsta potatisen. Dela större exemplar. Skala löken och skär den i klyftor. Blanda potatis, lök, rapsolja och salt på plåt. Skala vitlöken och fördela klyftorna över potatisen. Rosta mitt i ugnen ca 25 min.
- Yoghurtsås: Kärna ur och finhacka pepparfrukten. Låt den fräsa i rapsolja tillsammans med ingefära, spiskummin, koriander och gurkmeja, ca 2 min under omrörning på medelvärme. Blanda kryddor och yoghurt.
- Ta ut plåten med potatis och slå bort eventuell överflödig olja. Låt svalna något. Blanda potatis, lök och kryddyghurt.
- Ugnstek kycklingen mitt i ugnen ca 40 min. Sätt gärna ugnen på grill mot slutet, så att kycklingen blir knaprig på ytan.
- Servera potatisen ljummen till de grillade kycklinglåren. Strö över färsk koriander, citronskal och några korn flingsalt. Servera citronklyftor till.
Publicerat den
6 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar