Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillade kycklinglår och rostad chilikösbärspotatis i kryddig yoghurt

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Denna rätt är inspirerad av det indiska köket, där kycklingen har en självklar plats och potatisen förekommer i kryddstark dräkt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär bort det mesta av skinnet från kycklinglåren. Marinera låren i en blandning av olja och kryddmix, minst 30 min.
  2. Sätt ugnen 225 grader. Tvätta och borsta potatisen. Dela större exemplar. Skala löken och skär den i klyftor. Blanda potatis, lök, rapsolja och salt på plåt. Skala vitlöken och fördela klyftorna över potatisen. Rosta mitt i ugnen ca 25 min.
  3. Yoghurtsås: Kärna ur och finhacka pepparfrukten. Låt den fräsa i rapsolja tillsammans med ingefära, spiskummin, koriander och gurkmeja, ca 2 min under omrörning på medelvärme. Blanda kryddor och yoghurt.
  4. Ta ut plåten med potatis och slå bort eventuell överflödig olja. Låt svalna något. Blanda potatis, lök och kryddyghurt.
  5. Ugnstek kycklingen mitt i ugnen ca 40 min. Sätt gärna ugnen på grill mot slutet, så att kycklingen blir knaprig på ytan.
  6. Servera potatisen ljummen till de grillade kycklinglåren. Strö över färsk koriander, citronskal och några korn flingsalt. Servera citronklyftor till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.