Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillade kycklingspett med grekisk sallad

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Grillade kycklingspett som serveras till grekisk sallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 250° grill
  2. Skär filéerna i fyra avlånga bitar och trä upp på spett. Blanda olja, citronskal och -saft, hackad oregano, salt och nymald svartpeppar. Pensla spetten med blandningen.
  3. Grilla spetten på galler högt upp i ugnen och över en långpanna, ca 10 minuter. Vänd under tiden.
  4. Skölj och lägg sallatsbladen på portionstallrikar. Fördela skalad gurka skuren i bitar, tomater i bitar, skivad lök, skivad paprika, fetaost och oliver över sallaten. Strö över oregano, timjan, flingsalt och peppar. Toppa med kycklingspetten.
  5. Servera med bröd, olivolja och vinäger.
  6. Lycka till! Smaklig måltid

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Cassiopeya 12 december 2011

    Väldigt goda och enkla kycklingspett:) Hade dock inte färsk oregano, utan använde torkad, gick det med. Hade en enkel guacamole till (avokado, salt, peppar, citron, sambal oelek). Fräscht med sallad till, och väldigt gott med oliver och fetaost! Bifogar bild för ett trevligare recept, om du inte vill att den ska vara där så ta bort den.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.