Grillade biffar med lamm och kikärter som serveras med tomatsalsa och en vacker tabouleh med bönor.
Instruktioner
- Salsa:
Skär de soltorkade tomaterna i bitar och mixa tillsammans med oljan och balsamvinägern.
- Skär de färska tomaterna i bitar och finhacka löken.
Blanda de mixade tomaterna med hackade tomater, rödlök och hela basilikablad. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Tabuoleh:
Blötlägg bulgurn i rikligt med saltat vatten i ungefär 1 timme. Sila av vattnet och lägg bulgurn i en skål.
Förväll bönorna snabbt i saltat vatten, de ska fortfarande vara krispiga. Ta upp dem och kyl ner dem i kallt vatten. Skär bönorna i bitar.
- Hacka löken och skär tomaterna i bitar. Blanda bulgurn med bönor, finhackad persilja, lök och tomater.
- Blanda ihop rapsolja och citronsaft och krydda med cayennepeppar, svartpeppar och salt.
Slå marinaden över taboulehn och blanda.
Smaka av med salt och peppar.
- Biffar:
Mixa kikärterna med ägget.
- Blanda kikärter, lammfärs och finhackad persilja.
Pressa i vitlöken och salta.
- Forma till biffar, pensla med lite olja och lägg på grillen eller i stekpannan. Grilla/stek några minuter per sida.
- Servera biffarna med taboulehn och tomatsalsan.
Publicerat den
22 augusti 2011
Liknande recept
Skriv kommentar