Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillade lamm- och kikärtsbiffar och tabouleh med brytbönor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Grillade biffar med lamm och kikärter som serveras med tomatsalsa och en vacker tabouleh med bönor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Salsa: Skär de soltorkade tomaterna i bitar och mixa tillsammans med oljan och balsamvinägern.
  2. Skär de färska tomaterna i bitar och finhacka löken. Blanda de mixade tomaterna med hackade tomater, rödlök och hela basilikablad. Smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Tabuoleh: Blötlägg bulgurn i rikligt med saltat vatten i ungefär 1 timme. Sila av vattnet och lägg bulgurn i en skål. Förväll bönorna snabbt i saltat vatten, de ska fortfarande vara krispiga. Ta upp dem och kyl ner dem i kallt vatten. Skär bönorna i bitar.
  4. Hacka löken och skär tomaterna i bitar. Blanda bulgurn med bönor, finhackad persilja, lök och tomater.
  5. Blanda ihop rapsolja och citronsaft och krydda med cayennepeppar, svartpeppar och salt. Slå marinaden över taboulehn och blanda. Smaka av med salt och peppar.
  6. Biffar: Mixa kikärterna med ägget.
  7. Blanda kikärter, lammfärs och finhackad persilja. Pressa i vitlöken och salta.
  8. Forma till biffar, pensla med lite olja och lägg på grillen eller i stekpannan. Grilla/stek några minuter per sida.
  9. Servera biffarna med taboulehn och tomatsalsan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.