Lammracks är en kotlettrad av lamm med längre ben.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader. Putsa köttet. Salta och peppra. Bryn köttet runtom i oljan i en stekpanna och efterstek i ugnen ca 10-15 minuter tills innertemperaturen är 55 grader. Ta ut köttet, slå in det i folie och låt det vila i 10 minuter.
- Blanda senapssorterna med äggula och potatismjöl. Pensla köttet med blandningen, strö över ströbröd. Grilla några minuter tills det är gyllenbrunt. Skär upp lammracksen, servera med spetskålstzatziki och citronklyftor.
- Spetskålstzatziki: Hacka spetskålen fint, lägg i en skål, strö över saltet och låt det stå i 2 timmar.
- Skölj noga av saltet från kålen i en sil, låt rinna av. Vänd ner yoghurten i kålen, tillsätt vitlök och lite god olivolja.
Publicerat den
30 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar