Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillade lammracks med spetskålstzatziki

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lammracks är en kotlettrad av lamm med längre ben.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Putsa köttet. Salta och peppra. Bryn köttet runtom i oljan i en stekpanna och efterstek i ugnen ca 10-15 minuter tills innertemperaturen är 55 grader. Ta ut köttet, slå in det i folie och låt det vila i 10 minuter.
  2. Blanda senapssorterna med äggula och potatismjöl. Pensla köttet med blandningen, strö över ströbröd. Grilla några minuter tills det är gyllenbrunt. Skär upp lammracksen, servera med spetskålstzatziki och citronklyftor.
  3. Spetskålstzatziki: Hacka spetskålen fint, lägg i en skål, strö över saltet och låt det stå i 2 timmar.
  4. Skölj noga av saltet från kålen i en sil, låt rinna av. Vänd ner yoghurten i kålen, tillsätt vitlök och lite god olivolja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.