Ljuvliga och saftiga spett som går snabbt att tillaga. Fräckt att grilla till många. Ställ dem sedan upp i en kruka. Serveras med några olika grillsåser, där du doppar spettet i.
Instruktioner
- Ger 2 spett/portion om utegrillning till buffé. Skall det serveras som huvudrätt, dubbla i så fall mängden ingredienser.
- Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen).
- Lägg grillspett av trä i vatten cirka 1 tim, så brinner de inte upp av grillen (alternativt lägg aluminiumfolie mellan pinnarna och grillglöden).
- Blanda färs med ägg (för att de skall hålla ihop bättre), kryddor och pesto. Ställ helst kallt 30 min i kylskåp.
- Forma korvar i handen (cirka 50 g st) och stick in spett. Pensla färsen med lite matolja. Ha en stekspade till hands, spetten fastnar lätt på gallret.
- Grilla 3-5 min på var sida tills de fått fin färg och är genomstekta.
Publicerat den
4 maj 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jätte goda nötfärsbiffar. Det ska jag ha nästa gång och bjuda mina gäster på :-)