Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillade nötfärsspett med smak av pesto

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ljuvliga och saftiga spett som går snabbt att tillaga. Fräckt att grilla till många. Ställ dem sedan upp i en kruka. Serveras med några olika grillsåser, där du doppar spettet i.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ger 2 spett/portion om utegrillning till buffé. Skall det serveras som huvudrätt, dubbla i så fall mängden ingredienser.
  2. Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen).
  3. Lägg grillspett av trä i vatten cirka 1 tim, så brinner de inte upp av grillen (alternativt lägg aluminiumfolie mellan pinnarna och grillglöden).
  4. Blanda färs med ägg (för att de skall hålla ihop bättre), kryddor och pesto. Ställ helst kallt 30 min i kylskåp.
  5. Forma korvar i handen (cirka 50 g st) och stick in spett. Pensla färsen med lite matolja. Ha en stekspade till hands, spetten fastnar lätt på gallret.
  6. Grilla 3-5 min på var sida tills de fått fin färg och är genomstekta.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • eiram1 31 maj 2011

    Jätte goda nötfärsbiffar. Det ska jag ha nästa gång och bjuda mina gäster på :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.