De färska bondbönorna är en delikatess som kräver lite arbete, men tillsammans med hummersåsen och de grillade pilgrimsmusslorna blir det en måltid i gourmetklass.
Instruktioner
- Börja med att blötlägga grillspetten ½ timme, gärna längre. Tänd ev kolgrill. Värm tallrikar.
- Sås: Finhacka löken och fräs den i smör några minuter utan att den får färg. Tllsätt tomatpuré mot slutet och häll på vin, grädde och hummerfond. Lägg i en kvist timjan som får koka med. Koka samman ca 5 minuter. Red av såsen med majsstärkelse som först rörts ut i en msk vatten. Salta och peppra.
- Sprita bönorna och lägg dem i lättsaltat kokande vatten och koka dem 3-4 minuter. Skölj dem och skala bort den yttre, ljusa hinnan för att få fram de riktigt gröna bönorna innanför. Koka pastan.
- Trä upp 4 pilgrimsmusslor på varje spett. Pensla dem med olja. Salta och peppra musslorna och grilla dem i grillpanna eller på grillen 2-3 minuter per sida.
- Sila pastan och blanda den hastigt med sås, bondbönor och spenat.
- Fördela pastan på varma tallrikar och lägg ett spett med pilgrimsmusslor på varje. Servera genast.
Publicerat den
19 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar