Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillade räkor

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Snabbt, enkelt och mycket gott är det att grilla vanliga, djupfrysta räkor. Servera med en kanarisk sås och varma bröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skiva vitlöksklyftan. Rör ihop olja, chilipeppar och vitlök. Häll blandningen över räkorna. Rör om.
  2. Skala potatisen och vitlöksklyftan. Dela chilifrukten och skär bort kärnor och mellanväggar.
  3. Kör potatis, vitlök, chilifrukt och koriander till ett mos i matberedare eller använd mixerstav. Droppa i oljan. Späd med pressad citronjuice och ev lite vatten till lagom konsistens. Smaka av med salt.
  4. Trä upp de oskalade räkorna på pinnar. Låt dem få lite färg och bli heta på grillen. Grilla även brödet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.