Hur får man grillat revbensspjäll riktigt saftigt, gott och smakrikt? Jo man kokar det en stund i fyllig buljong. Först därefter lägger man spjället på grillen. Då blir köttet delikat.
Instruktioner
- Blanda samman buljongen med soja. Hacka vitlöken och lägg ner det i buljongen. Låt det koka upp.
- Lägg i köttet och låt det sjuda under lock ca 20 minuter. Låt köttet kallna i buljongen.
- Blanda ihop glazen.
- Skala och hacka löksorterna till barbeuesåsen. Fräs dem mjuka och glansiga i lite matfett.
- Kärna ur och finhacka chilin. Rör ner den i kastrullen tillsammans med tomatkross, ananas och farinsocker. Låt såsen småkoka ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Pensla köttet med glazen och grilla det ca 5–8 minuter per sida.
Tips!
Servera revbensspjället skuret i bitar och bjud såsen till. Komplettera med bakad potatis och sallad.
Publicerat den
25 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Tack för detta jättegoda recept, nu har jag gjort revbenen enl ditt recept två gånger. Verkligen jättegoda, har inte testat barbecuesåsen ännu men det ska jag också göra!