Njut av dessa läckra, ostfyllda smörgåsar som snabblunch eller till kvllskaffet.
De är idealiska att tillaga i en smörgåsgrill.
Instruktioner
- Med getost: Bred ett tunt lager matfett på varje brödskiva. Värm upp smörgåsgrillen.
Skär getosten i ½ cm tjocka skivor.
- Lägg en skiva ost på fyra av brödskivorna. Häll 1 tsk honung över getosten. Strö över ½ msk pinjenötter.
- Lägg en brödskiva ovanpå getosten och tryck till lätt.
Lägg smörgåsen i grillen och tillaga tills den är gyllenbrun, 1-2 minuter.
Upprepa proceduren med de andra smörgåsarna. Skär smörgåsarna diagonalt i trekanter.
- Med mozzarellaost: Bred ett tunt lager med matfett på varje brödskiva. Skär mozzarellan i skivor.
- Lägg parmaskinka på fyra av brödskivorna. Lägg lite mozzarella och 2 soltorkade tomater ovanpå skinkan.
Strö över lite basilika. Lägg en brödskiva ovanpå och tryck till lätt.
Grilla smörgåsen tills den är gyllenbrun, 1-2 minuter. Upprepa proceduren.
Skär smörgåsarna diagonalt i trekanter och servera en trekant av varje sort.
Publicerat den
22 februari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det låter precis som det är något för mina smaklökar. Mums!