Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillade smörgåsar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Njut av dessa läckra, ostfyllda smörgåsar som snabblunch eller till kvllskaffet. De är idealiska att tillaga i en smörgåsgrill.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Med getost: Bred ett tunt lager matfett på varje brödskiva. Värm upp smörgåsgrillen. Skär getosten i ½ cm tjocka skivor.
  2. Lägg en skiva ost på fyra av brödskivorna. Häll 1 tsk honung över getosten. Strö över ½ msk pinjenötter.
  3. Lägg en brödskiva ovanpå getosten och tryck till lätt. Lägg smörgåsen i grillen och tillaga tills den är gyllenbrun, 1-2 minuter. Upprepa proceduren med de andra smörgåsarna. Skär smörgåsarna diagonalt i trekanter.
  4. Med mozzarellaost: Bred ett tunt lager med matfett på varje brödskiva. Skär mozzarellan i skivor.
  5. Lägg parmaskinka på fyra av brödskivorna. Lägg lite mozzarella och 2 soltorkade tomater ovanpå skinkan. Strö över lite basilika. Lägg en brödskiva ovanpå och tryck till lätt. Grilla smörgåsen tills den är gyllenbrun, 1-2 minuter. Upprepa proceduren. Skär smörgåsarna diagonalt i trekanter och servera en trekant av varje sort.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Elis 22 februari 2008

    Det låter precis som det är något för mina smaklökar. Mums!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.