Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillade vildsvinsribs

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Detta är familjens och alla besökares absoluta favoriträtt. Revbenen är den godaste delen på vildsvinet. Idealet är från en gris i storleken 30-40 kg (perfekt matgris).

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skulle du sakna möjligheter att köpa eller skjuta vildsvin så går det att använda tamgris (vanliga tjocka revbensspjäll). Det blir inte LIKA gott, men väl det godaste man kan göra av spjällen i ICA-disken. Öka koktiden till en timme, annars gäller samma tillagning.
  2. Dag 1: Stycka spjällen i lagom stora bitar och lägg i en stor kastrull. Lätt i rosmarinkvisten och fyll på med outspädd saft tills det täcker med någon centimeters marginal. Koka upp och låt sedan sjuda i 45 minuter. Dra av kastrullen och låt svalna innan den ställs kallt över natten (idealet är i kallskafferi).
  3. Dag2: Ta försiktigt av den fettkaka som bildats ovanpå ytan innan spjällen tas upp. Torka eventuellt av dem innan de penslas med en blandning av lika delar soja, sweet chili och ketchup. Grilla tills de är genomvarma och ser lagom bruna och fina ut. Äts med händerna. Drick gärna kall öl och rumstempererad snaps (i måttliga mängder) till. En varning är på sin plats. Den här rätten är så fantastiskt god, att dina gäster (även de finaste och smalaste fetthatande damerna) kommer att överaska dig med att äta minst dubbelt så mycket som du räknat med. Ta till ordentligt med mat. Om du inte tror det, prova själv först, för säkerhetsskull. Annars hamnar du lätt i den situationen att alla sitter och slickar sig om mun och tittar på den sista biten...
  4. Den här typen av spjäll är alltid en succé på julbordet och buffén.
  5. Smaklig spis!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Lindanemon 12 juni 2010

    Kanongott enligt mig, men mina barn ville inte ge högsta betyg, så därför får de en fyra. Kanske beror det på att vi använde kött av tamgris. Men så otroligt mört det blev! Tack för ett gott recept :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.