Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillade/stekta lammkotletter och filéer

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lammkotlett/filé kan bytas mot rådjurskotlett/filé.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa köttet, blanda ihop marinaden och marinera minst två timmar. Lammfiléerna grillas/steks fem till sju minuter på varje sida. De små kotletterna behöver bara två till tre minuter per sida. Servera det grillade/stekta köttet med lättkokta grönsaker, saffranssåsen och nykokt färskpotatis
  2. Lägg saffran, salt, socker och vitlöksklyftan i en mortel. Stöt alltsammans till en jämn smet - saltet gör att vitlöken “smälter”. Skrapa över saffranssmeten i en skål med en sked. Skölj ur morteln med en matsked vatten och häll även detta i skålen - inget av det goda får gå till spillo! Blanda crème fraiche och gräddfil. Rör om ordentligt. Ställ svalt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.