Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillat lamm med timjanpotatis

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Servera med ett gott rött vin.

Ingredienser

Instruktioner

Gör en marinad av olivolja, balsamvinäger, lite stark ketshup, kalvfond och vltlök. Timjan om så önskas. Lägg lammskivorna i marinad och låt stå kallt minst 2 timmar. Tvätta potatis, helst små annars måste de delas. Förkoka i 5 minuter. Lägg i olivoljesmord form eller plåt, beroende på mängden. Ringla olivolja ovanpå potatisen. Finhacka eller klipp smått en kopp färsk timjan. Strö över potatisen, krydda med flingsalt. Ställ i ugn 180 - 200 grader. Rör om potatisen ett par gånger. Låt stå tills potatisen blir mjuk. Grilla under tiden de avtorkade lammskivorna, flingsalt och peppar vid bordet för önskad kryddning.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.