Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillat tunnbröd med lax och pepparrot

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Såklart godast med riktigt norrländskt tunnbröd. Ta av folien och avnjut medan brödet är varmt. Brödet kan med fördel skivas i mindre portionsbitar med en sågtandad kniv.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär laxen i små tärningar.
  2. Blanda philadelphiaost med pepparrot, dill och gräslök och vänd ner laxen. Krydda med citronsaft, socker och peppar.
  3. Fördela laxröran på tunnbröden. Bred ut laxröran över hela tunnbrödet och rulla ihop till en tät rulle. Slå in rullen i aluminiumfolie, som en smällkaramell, och snurra ändarna. Så här långt kan rätten förberedas.
  4. Lägg bröden på grillen, med folien kvar, och grilla ca 1 minut runt om på alla sidor.
  5. OBS! Sätt gallret en bit från glöden, så att brödet inte bränns.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.