Den perfekta förrätten.Oströran passar bra som tillbehör till grillat. Underbart gott.
Instruktioner
- Ger 12 st bröd
- Värm vattnet till fingervarmt. Smula ner jästen i en bunke. Häll i vattnet och rör tills jästen löst sig. Blanda i salt och nästan allt mjöl. Arbeta degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i 12 delar och rulla till bullar. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
- Kavla eller platta ut degen till tunna kakor och nagga dem med en gaffel. Grädda dem på utegrillen nära glöden eller i het stekpanna utan fett, tills de blåser upp lite, ca 1 minut. Vänd bröden och baka dem färdigt 1½ - 2 minuter beroende på värmen.
- Hallonost: Rör ihop ost och hallon. Smaka av med salt och lite peppar. Bred på brödet och lägg på en skiva skinka och salladsblad och servera som förrätt eller tilltugg.
- Tips: Oströran kan serveras för sig själv som tillbehör till grillat.
Publicerat den
30 april 2011
Liknande recept
Skriv kommentar