Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillkryddad lax med avokado och räkor

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En lätt rätt som passar perfekt en ljummen vår kväll med ett glas kylt vitt vin. Det lönar sig att satsa på oskalade räkor. Gör man lite extra räkor och avokado behövs inget ris eller potatis.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krydda laxkotletterna generöst med grillkrydda. Låt vila tills salladen är klar.
  2. Skala/häll av räkorna. Dela, kärna ur och gröp ut köttet ur avokadorna. Skär det i bitar. Blanda räkor, avokado och citronjuice. Salta och peppra.
  3. Stek laxkotletterna i en het panna, utan fett, i ca 3 minuter på varje sida. Eller grilla på utegrillen.
  4. Servera laxen med räksalladen. Klicka på crème fraiche. Ris eller kokt potatis passar till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.