Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 10 minuter
Skriv ut

"Bjudmarinad" när man inte känner till gästernas smak. Styrkan är liten men kännbar en stund efter, saltet svagt/medel, allt mildas genom fruktjuice som mörar* köttet och tillför sötma. God marinad i grundutförande, lätt att anpassa till kraftigare smaker när man vet vem som gillar vad. Ger stor mängd marinad utan enbart olja som brinner upp på grillen, räcker till ca 0.7-1 kg. Passar till vitt kött.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pressa vitlöken i en skål, halvera limefrukten och pressa ur saften, tillsätt alla övriga ingredienser och blanda om ordentligt.
  2. Häll blandningen över köttet och marinera upp till ett dygn.
  3. *TIPS: Färskpressad juice av ananas/papaya innehåller enzymer som mörar kött, en egenskap som få naturliga råvaror har. Effekten försvinner vid upphettning, köp färskpressad opastöriserad juice av ananas eller papaya och frys in som iskuber (1 iskub=1msk).
  4. Lagra i fryspåse efter infrysning. Har du råsaftcentrifug -- gör juicen själv. Eller gör mos av en färsk ananas i matberedaren.. Har du "fuljuice" så blir smaken inte annorlunda, går lika bra att frysa och smaken blir densamma.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • maxxess 18 juni 2010

    En liten varning.. Jag brukar ibland låta mina marinader stå i kylen i mitt kärl för undertrycksmarinering (Instant Marinater) i upp till ett dygn. Sist jag gjorde denna marinad försvann grillvädret och efter 2 dygn i marinad frös jag in karrékotletterna. Tinade och grillade några kotletter idag, och köttet fölll isär redan på grillen som om det vore en köttig fisk. Konsistensen var inte bra, jag slängde allt. Ananasjuicen mörar nog mer än man tror, kanske speciellt i marinadkärl. Så MAX ett dygn för denna marinad.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.