"Bjudmarinad" när man inte känner till gästernas smak. Styrkan är liten men kännbar en stund efter, saltet svagt/medel, allt mildas genom fruktjuice som mörar* köttet och tillför sötma. God marinad i grundutförande, lätt att anpassa till kraftigare smaker när man vet vem som gillar vad. Ger stor mängd marinad utan enbart olja som brinner upp på grillen, räcker till ca 0.7-1 kg. Passar till vitt kött.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
En liten varning.. Jag brukar ibland låta mina marinader stå i kylen i mitt kärl för undertrycksmarinering (Instant Marinater) i upp till ett dygn. Sist jag gjorde denna marinad försvann grillvädret och efter 2 dygn i marinad frös jag in karrékotletterna. Tinade och grillade några kotletter idag, och köttet fölll isär redan på grillen som om det vore en köttig fisk. Konsistensen var inte bra, jag slängde allt. Ananasjuicen mörar nog mer än man tror, kanske speciellt i marinadkärl. Så MAX ett dygn för denna marinad.