En god pizza med underbara grekiska smaker.
Har satt till dinkelmjöl i degen för att göra den mer fiberrik och nyttig.
Tzatziki till är pricken över i:et.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda vatten, jäst, salt, socker, olivolja och mjöl till en smidig deg. Bearbeta i 8-10 minuter och låt jäsa under en bakduk 30 minuter.
- Stek lammfärsen tillsammans med finhackad vitlök, salta och peppra. skiva rödlöken i tunna klyftor. riv en grilloumi grovt och skär den andra i cm stora bitar.
- Dela degen i 4 och forma till runda bullar. Platta ut eller kavla till ½ cm tjocka bottnar.
Bred ut tomatsåsen och fördela lammfärsen och osten över pizzorna.
- Grädda pizzorna i 15 minuter eller tills de fått en fin gyllenbrun färg.
Strö över oliver, oregano och ruccola.
Servera med tzatziki.
Publicerat den
17 juli 2010
Liknande recept
Skriv kommentar