Det här är drömmen för alla jordnötsälskare och för alla som tycker om thailändsk mat. Spetten blir allra godast om du gör dem på grillen.
Instruktioner
- Skär fläskköttet i kuber, ca 2x2 cm stora. Lägg bitarna i en skål och häll på olja, soja och sherry. Pressa ner vitlök och stänk över tagbasco. Rör om väl och låt stå övertäckt på kall plats i minst en timma.
- Dela paprikorna på längden, kärna ur dem och skär dem i bitar. Dela majskolvarna i ca 2 cm tjocka skivor.
- Varva grönsaker och kött på långa spett av trä eller metall och grilla dem över fin glöd. Pensla med avrunnen marinad och vänd spetten allteftersom de får fin färg runt om. Beräkna ca 12 minuters grilltid.
- Blanda jordnötssmör, vatten, socker, salt och kajennpeppar. Strö i jordnötshacket och värm röran under omrörning tills såsen är het. Servera spetten direkt från grillen med såsen till.
Publicerat den
31 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar