Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillspett med vannameiräkor och chili- limeolja

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ett recept från viktväktarnas powerstart 2009. Servera räkorna tillsammans med en sallad med San Marzano tomater för de är de bästa tomaterna och har massor med fruktkött och knappt några kärnor. Använder man dom i tomatsås så får man fast tomatsås istället för en vattnig tomatsås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg träspetten i vatten i 30 minuter och sätt på ugnen på 200 grader.
  2. Tvätta noga och pressa 3 obehandlade limefrukter i en apelsinpress så att du får 4 msk limesaft. Hacka chilin ultrafint och riv vitlöken fint.
  3. Tillsätt chili och vitlök i en skål, tillsätt limesaften och resten av ingredienserna från chili-limeoljan och vispa ihop det hela. Du kan också mixa oljan om du vill ha den ännu starkare.
  4. Tina räkorna, torka av dem lätt med hushållspapper och stick ett träspett igenom. Pensla räkorna med oljan och grilla dem i ugnen i 10 minuter. Riv lite limeskal över räkorna före servering.
  5. Servera räkorna tillsammans med en sallad, t ex frisésallad, halva San Marzano tomater och cocktail eller körsbärstomater, samt ett ljust grovt bröd. Smaklig spis!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • andersmatrecept 5 september 2011

    Kul

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.