- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Eller kasslergratäng... Allt i ett rätt! Riset ugnskokas i formen innan köttet gratineras. Gammal goding med supergod ny sås!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225º. Smörj en ugnsfast form. (ca 22x32 cm.)
- Varva okokt ris och skivad purjo med salt och vatten i formen. Täck med foliepapper. Sätt in i mitten av ugnen i 30 minuter.
- Under tiden: Skiva och strimla kasslern (eller använd grillrester, ca 6 fläskkotletter eller motsvarande).
- Vispa grädden tjock, blanda i currymangosåsen och crème fraiche. Späd med mjölk till halvtjock konsistens. Riv ost. Skiva bananerna.
- Tag ut riset och höj ugnsvärmen till 250º. Fördela kassler och banan över det färdiga riset, bred över gräddsåsen och strö över ost. Gratinera i 10-15 minuter.
Publicerat den
23 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mm, det låter smaskens :) Skulle man kunna byta ut grädden mot något för att göra den lite mindre kaloririk?
Jättegott!! detta var andra gången vi gjorde denna och fler gånger lär det bli.