Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Griskotlett med vitlökssås

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Kotletter är aldrig fel och det går ju också att variera i det oändliga. Men här kommer ett toppenrecept som jag gjort många gånger.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 100 grader.
  2. Smält smöret i en stekpanna. Bryn kotletterna hastigt på båda sidorna och krydda dem först när de fått en vacker brun yta.
  3. Låt dem bli genomstekta från båda sidor på svag värme. Beräkna 5 minuter på var sida.
  4. Lägg dem på ett ugnsäkert fat. Håll dem varma i 100 graders ugn, täck med folie.
  5. Tillsätt grädden i stekfettet i stekpannan. Pressa ner vitlöksklyftorna i pannan och tillsätt persiljan. Låt alltsammans puttra ihop i 10 minuter till en vitlöksdoftande sås. Rör om då och då.
  6. Avsmaka såsen med salt och peppar, slå den löver de varma kotletterna på fatet.
  7. Tips! Gott att servera till: Råstekt skivad potatis eller ugnsbakad potatis. Även pommes chips är gott till. Bjud en grönsallad till.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • mojans 1 november 2008

    Verkligen gott, lite variation frän det vanliga

  • tussan_tussan 11 december 2008

    tack för ett kanonrecept .. detta var det godaste jag ätit på mkt länge . och kommer att laga det många många ggr i framtiden.. kram tesse

  • tussan_tussan 11 december 2008

    tack för ett kanonrecept .. detta var det godaste jag ätit på mkt länge . och kommer att laga det många många ggr i framtiden.. kram tesse

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.