Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grissini

 
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

Rör ut jästen ifingervarmt vatten. Tillsätt olja, salt, socker, ägg och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta ihop till en smidig och fast deg. Täck över och låt den jäsa ca 30 min. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 5 delar. Dela varje del i 10 bitar. Rulla ut dem till smala stänger, lika långa som bakplåtens bredd (smord eller täckt med bakplåtspapper). Pensla ev med mjölk. Strö ev över lite salt, sesam- eller vallmofrö eller riven ost. Grädda i 175° ugnsvärme, i mitten av ugnen, 20-25 min. Låt kallna på galler utan att täcka över. Förvara brödpinnarna torrt.TIPS: Rulla tunna skivor parmaskinka och/eller parmesan och pesto runt pinnarna och servera som drinktilltugg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.