Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Tid: 2 timmar 15 minuter
Skriv ut

Mmm så goda! Gott till snacks, dippa och till soppa. Ja, jag kan äta dessa precis när som helst och till vad som helst. Jag bakar dem på dinkelmjöl därav dessutom mkt nyttigare än om de var bakade på vetemjöl. Ekologiska råvaror också såklart!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut jästen i det ljumma vattnet, tillsätt salt, honung, olivolja och hackad rosmarin. Blanda i mjölet och låt gå i maskinen i ca 8-10 min till en slät härlig deg.
  2. Jäs degen i 1,5 timme.
  3. Knåda till degen på lite mjölat bakbord och dela upp degen i mindre bitar. Rulla till pinnar tjocka som en penne (en pasta penne).
  4. Lägg på en bakpappersklädd plåt och pensla med vatten. Strö sedan över flingsalt, vita och svarta sesamfrön.
  5. Ugn 175 grader i 25 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • MissBi 26 januari 2009

    mmm, de är vansinnigt goda !

  • ulrika62 1 oktober 2013

    Tack för ett kanonrecept :) Dessa kommer att bakas ofta, tror nästan att de är beroendeframkallande.....

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.