Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grissini med vitlök och persilja

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 2 timmar 50 minuter
Skriv ut

Gott och enkelt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finfördela jästen i en bunke. Ljumma vattnet till 37 grader och tillsätt olivolja och salt. Häll vätskan över jästen och rör tills det löst sig.
  2. Tillsätt mjölet och arbeta till en smidig deg. Täck över degen och låt den jäsa i 60 minuter. Dela degen i 30-grams bitar och rull ut dem till smala stänger på en plåt.
  3. Vispa samman ägg, persilja och vitlök i en liten skål och pensla stängerna med det. Strö eventuellt över lite flingsalt.
  4. Låt jäsa i ytterligare 60 minuter. Sätt under tiden ugnen på 230 grader.
  5. När stängerna är färdigjästa, grädda dem i mitten av ugnen, ca 30 minuter, tills de fått fin färg och känns torra.
  6. Servera gärna med en hemmagjord tapenade.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.