Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grissinipinnar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Jag är en stor fan av dessa underbara pinnar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm vatten och rapsolja till 37°. Smula ner jästen i en bunke och rör ut med degspadet. Tillsätt fiberhusk och låt det stå och svälla i 10 minuter.
  2. Rör i socker, salt, ägg och 5 dl glutenfri mjölmix. Arbeta degen väl och låt den jäsa i den övertäckta bunken i ca 40 minuter.
  3. Arbeta ihop degen efter jäsningen. Pudra bordet med lite mjölmix och dela degen i två halvor. Du får ut 10 bitar av varje halva och var och en ska rullas till 20 cm långa stänger. Ha mjölmix till hands om degen klibbar.
  4. Lägg stängerna på en plåt täckt med bakplåtspapper och låt jäsa i 15 minuter utan bakduk.
  5. Pensla med mjölk och grädda på mittfalsen i ca 25 minuter. Stäng av värmen och låt grissinipinnarna stå kvar i ytterligare 10 minuter.
  6. Flytta över pinnarna till ett galler och låt dem kallna innan du lägger dem i en förvaringsburk med tättslutande lock. De håller i ca 3 veckor.
  7. Vill du variera pinnarna kan du efter penslingen strö över grovt salt eller sesamfrön. Vid serveringen ska pinnarna vara spröda och torra. Det går alldeles utmärkt att lägga in dem 10 minuter i 100° ugnsvärme om du inte tycker att de är tillräckligt torra. Bjud som tilltugg till ett glas vin, ställ fram vid ostbrickan eller servera som tillbehör till soppa.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Aldorina 15 maj 2013

    Mycket goda :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.