Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grisstek med knaprig svål

 
  • Serverar: 5-6 portioner
  • Tid: 4 timmar 10 minuter
Skriv ut

har ingen komentar bara så gott

Ingredienser

Instruktioner

  1. skär köttet med en vass kniv tunna skåror i svålen lägg steken med svålen neråt i en långpanna med en bottenskyla kokande vatten det är endast svålen som ska kokas låt den koka ca 20 minuter häll sedan bort vattnet vänd steken och lägg den på galler i långpannan gnid in svålen med salt och peppar stick in bitar av lagerblad mellan skårorna stek i ugn vid ca 2225 grader i ca 20 minuter detta för att göra svålen spröd minska sedan ugnsvärmen till 175 grader och stick in en köttermometer i köttet fortsätt stekningen i ca 11/2 timma eller tills köttet är genomstekt och svålen spröd termometern ska visa 82-85 grader beroende på hur genomstekt man vill ha köttet vispa ur långpannan med buljong och soja sila upp skyn i en kastrull och låt den koka ihop ordentligt smaksätt med mera kryddor blanda mjöl och matfett till en pasta klicka ner denna under omrörning låt såsen koka 3 -5 min skär upp steken och servera såsen till gott att ha tillär kokt potatis rödkål äppelmos och varför inte en god senap man kan även med fördel ha en god sallad
  2. smaklig spis och lycka till !

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.