Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grön ärtpuré

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det låter inget vidare, men det är en härligt mjuk och len soppa. som passar både som huvudrätt eller som förrätt. Servera med en klick ört-crème fraîche och räkor/knaperstekt bacon som tillbehör.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka de frysta eller färska ärtorna några minuter i lätt saltat vatten. Riv eller mixa löken. Blanda ärtorna med löken och mixa allt i en matberedare eller passera genom en nätsil.
  2. Fräs samman matfettet och mjölet, späd med ärtpurén och buljongen. Låt det koka samman några minuter, stäng av plattan.
  3. Vispa samman äggulan och grädden, häll sedan under kraftig vispning ner blandningen i soppan. Smaka av med salt och peppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.