Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grön ärtsoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Den här soppan är snabb och enkel att laga, och dessutom så är den nyttig. Och god....jag glömde nästan bort den biten :) Du kan använda konserverade ärtor, frysta ärtor eller färska. Det är helt upp till dig själv.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär potatisen i tärningar eller skivor. Koka tills potatisen är mjuk, ca 10-15 minuter, i vatten och en eller två buljongtärningar. Skölj ärtorna och blanda ner dom i vattnet tillsammans med den färdig kokta potatisen. Sjud i ett par minuter så att ärtorna blir genomvarma. Om du andvänder frysta ärtor, låt dem tina lite innan du använder dom.
  2. Mixa ärtor, potatis och vad som är kvar av buljongen med en stav mixer eller i en matberedare tills du har en slät soppa.
  3. Späd eventuellt lite med mjölk och krydda med vitpeppar. Jag brukar hacka ner lite dill eller persilja för att sätta extra sprätt på det hela.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.