Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grön ärtsoppa med chèvre

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Syrlig chèvre bryter fint mot ärtsoppans krämiga sötma. Servera i små koppar. Dubbla mängden för en varmrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp buljongen. Tillsätt frysta ärter och vitlök. Låt småkoka under lock 3 min.
  2. Tillsätt chèvre och salt. Mixa soppan slät och skummig med en stavmixer eller i en blender, späd ev med vatten.
  3. Pynta soppan med timjanblad och nymalen svartpeppar.
  4. Servera med ett gott bröd.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • missQ 2 maj 2012

    Supergod soppa! Enkel att göra och väldigt god. 1-åringen gillade den liksom sambon. Var lite tveksam i att stoppa ner \"kanten\" av osten i soppan, men det var ingen fara för den maldes fint när jag mixade.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.