Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grön aiolisås

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 10 minuter
Skriv ut

Denna sås är jättegod till rökt och gravad fisk samt till sallad. Jag använder den även till grillat kött, ugnsomeletter och matpajer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klipp det gröna grovt och lägg det i en matberedarer eller mixer. Skala och lägg med en vitlöksklyfta, äggulor, vinäger och senap. Tillsätt oljan droppvis under gång och kör till en tjock sås.
  2. Smaksätt med honung, salt och peppar och blanda ner gräddfil utan att köra för mycket.
  3. Observera att ägg, vinäger, senap och olja bör ha samma temperatur för att såsen ska vara lätt att lyckas med.
  4. God till kokta primörer och färsk potatis, liksom alla slags sallader. Bjud den till rökt och stekt lax och alla annan fisk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.