Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grön Jansson

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

En "ny" Jansson där en del av potatisen är utbytt mot rotsaker och purjon har fått ersätta den gula löken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala potatis, kålrot och morötter. Skär dem i skivor och sedan i tunna strimlor. Skölj och strimla purjolöken.
  2. Lägg hälften av det strimlade i en smord ugnssäker form. Täck med ansjovis och lägg på resten av det strimlade. Häll på grädde, mjölk och lite av ansjovisspadet. Strö över ströbrödet.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim.
  4. Servera med hårt bröd.
  5. Tips: Rätten kan göras helt klar för att sedan värmas till serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.