Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grön kycklingcurry med pistasch och koriander

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Receptet är inspirerat av ett recept från Jamie Oliver, men förenklat med färre ingredienser och färdigköpt currypasta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Marinera kycklingbitarna i lite currypasta i cirka 30 minuter. Stek sedan upp dem i oljan i en het stekpanna eller wok i cirka 4-5 minuter. Häll sedan på kokosmjölken, låt koka upp och sjud sedan i cirka 8 minuter tills kycklingen är genomkokt. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite mer currypasta. Smaken ska vara mjuk och len, men ändå ha ett litet sting. Toppa alltihop med de hackade pistaschmandlarna och färsk koriander.
  2. Servera med ris eller goda nudlar. Gärna med en limeklyfta eller två.
  3. Receptet kan varieras genom att lägga till grönsaker efter tycke och smak eller genom att byta ut kycklingen mot tofu, quorn eller grönsaker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.