Allt-i-ett på ett elegant och enkelt sätt. Tillsätt bara lite ris och du har fått en komplett middag.
Instruktioner
- Smörj en stor stekpanna med 1 tsk olja. Stek kycklingbrösten/fiiléerna på medelvärme tills de är genomstekta, ca 5-7 minuter på varje sida. Lägg upp kycklingen på ett fat.
- Tillsätt resten av oljan till stekpannan och hetta upp den på medelvärme. Tillsätt selleri, lök och vitlök och fräs under omrörning i ca 5 minuter. Lägg tillbaka kycklingen i stekpannan. Tillsätt champinjoner, vin, 1 dl buljong, syltlök och dragon. Täck över och låt sjuda i 5 minuter tills svampen börjat mjukna.
- Blanda resten av buljongen med mjölet. Blanda väl. Vispa ner redningen i stekpannan. Sjud upp och låt sjuda tills såsen tjocknar, ca 5 minuter. Blanda ner ärter och krydda med salt och peppar. Värm upp och servera genast.
Publicerat den
29 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar