Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grön kycklingpanna

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Allt-i-ett på ett elegant och enkelt sätt. Tillsätt bara lite ris och du har fått en komplett middag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj en stor stekpanna med 1 tsk olja. Stek kycklingbrösten/fiiléerna på medelvärme tills de är genomstekta, ca 5-7 minuter på varje sida. Lägg upp kycklingen på ett fat.
  2. Tillsätt resten av oljan till stekpannan och hetta upp den på medelvärme. Tillsätt selleri, lök och vitlök och fräs under omrörning i ca 5 minuter. Lägg tillbaka kycklingen i stekpannan. Tillsätt champinjoner, vin, 1 dl buljong, syltlök och dragon. Täck över och låt sjuda i 5 minuter tills svampen börjat mjukna.
  3. Blanda resten av buljongen med mjölet. Blanda väl. Vispa ner redningen i stekpannan. Sjud upp och låt sjuda tills såsen tjocknar, ca 5 minuter. Blanda ner ärter och krydda med salt och peppar. Värm upp och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.