Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grön lasagne med lammkött, dragon och röd potatis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Låt lasagnen stå till sig i 10-15 minuter före servering. Ett annat tips, är att täcka över lasagnen hälften av tiden den är i ugnen för att göra den mjukare och saftigare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 220 grader.
  2. Så här förbereder du såsen: Bryn morötter, selleri och lök i lite olja. Tillsätt sedan lammköttet, skuret i bitar, och stek allt i 10 minuter. Häll över lite vin. Häll i mjöl och rör om. Tillsätt sedan buljong, salt, peppar och hackad dragon. Låt det puttra på svag värme i cirka 15 minuter.
  3. Skär potatisen i bitar som är lika stora som lammköttsbitarna och koka dem i 5 minuter.
  4. Häll av vattnet och lägg potatisen i lammsåsen.
  5. Smörj en ugnsform och lägg ett skikt med béchamelsås, lammsås och lasagneplattor i botten.
  6. Bred ut lite mer lammsås och strö över parmesanost.
  7. Varva sedan fem skikt med béchamelsås, lammsås och lasagneplattor.
  8. Sätt in lasagnen i ugnen på 220° i cirka 20 minuter.
  9. Låt lasagnen stå till sig i 10-15 minuter före servering. Ett annat tips, är att täcka över lasagnen hälften av tiden den är i ugnen för att göra den mjukare och saftigare.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.