Låt lasagnen stå till sig i 10-15 minuter före servering. Ett annat tips, är att täcka över lasagnen hälften av tiden den är i ugnen för att göra den mjukare och saftigare.
Instruktioner
- Ugn 220 grader.
- Så här förbereder du såsen:
Bryn morötter, selleri och lök i lite olja. Tillsätt sedan lammköttet, skuret i bitar, och stek allt i 10 minuter. Häll över lite vin. Häll i mjöl och rör om. Tillsätt sedan buljong, salt, peppar och hackad dragon. Låt det puttra på svag värme i cirka 15 minuter.
- Skär potatisen i bitar som är lika stora som lammköttsbitarna och koka dem i 5 minuter.
- Häll av vattnet och lägg potatisen i lammsåsen.
- Smörj en ugnsform och lägg ett skikt med béchamelsås, lammsås och lasagneplattor i botten.
- Bred ut lite mer lammsås och strö över parmesanost.
- Varva sedan fem skikt med béchamelsås, lammsås och lasagneplattor.
- Sätt in lasagnen i ugnen på 220° i cirka 20 minuter.
- Låt lasagnen stå till sig i 10-15 minuter före servering. Ett annat tips, är att täcka över lasagnen hälften av tiden den är i ugnen för att göra den mjukare och saftigare.
Publicerat den
28 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar